1. Curatarea hainelor se efectueaza conform instructiunilor de pe eticheta, stabilite de producator.

Confectiile care nu poseda eticheta cu recomandari de intretinere se primesc pentru prelucrare numai pe raspunderea clientului.

Termenul de prestare a serviciilor se stabileste in functie de procedeul de curatare – spalare, solicitarile clientilor, gradul de murdarie sau pete, accesoriile aplicate, capacitatea de procesare.

 

 1. Daca clientul solicita curatarea hainelor intr-un mod contrar instructiunilor de pe eticheta sau opiniei specialistilor firmei, curatarea se va face pe riscul sau, pe semnatura sa mentionata pe bonul de comanda.

 

 1. In ceea ce priveste uzura, ambele parti recunosc o uzura de 30% pentru orice obiect predat.

Pentru articolele deteriorate date la curatat nu ne asumam responsabilitatea.

 

 1. Verificarea cantitativa si calitativa a articolelor curatate se va face in momentul ridicarii acestora. Nu se accepta reclamatii ulterioare ridicarii articolelor curatate.

 

 1. Preturile percepute sunt conform listei de preturi afisate in centru.

 

 1. Firma nu raspunde de eventualele deteriorari sau modificari de dimensiuni din cauza unor vicii ascunse ale materialului (ex. defectiuni provenite din insuficienta rezistentei tesaturii si a cusaturii, din insuficienta rezistenta a colorantilor etc), sau daca acesta este de proasta calitate.

 

 1. Scoaterea petelor este posibila in majoritatea cazurilor, insa exista si situatii in care scoaterea integrala a petelor nu este posibila, iar aplicarea cu insistenta a solutiilor profesionale poate duce la deteriorarea tesaturii.

 

 1. In caz de pierdere sau deteriorare grava a articolelor textile din cauza personalului firmei prin neaplicarea corecta a procesului de curatare, despagubirea va fi de maxim 10 (zece) ori contravaloarea prestatiei pentru articolul respectiv, in maxim 30 zile de la constatare.

 

 1. In urma prelucrarii articolelor din blana naturala, piele, cojoace, piele velurata, acestea pot suferi modificari de culoare sau se pot rupe datorita unor defecte de tabacire, tanare si vopsire, cauzate de un finisaj necorespunzator, motiv pentru care prestatia de curatat chimic a acestor obiecte se va face pe garantia clientului.

 

 1. Societatea nu este raspunzatoare pentru neexecutarea prestatiilor in termen, datorita unor cauze de forta majora (lipsa energie electrica, lipsa presiune apa, sau a depasirii capacitatii de productie)

 

 1. Pentru pierderea sau distrugerea nasturilor, fermoarelor, pernitelor de umeri, a ornamentelor, precum si a obiectelor uitate in buzunare, indiferent de valoarea acestora ( sume de bani, bijuterii, accesorii si bunuri de valoare etc ), societatea nu poate fi facuta raspunzatoare. Clientul are obligatia sa verifice buzunarele hainelor inainte de predarea catre Prestator.

 

 1. Societatea isi rezerva dreptul de a refuza obiectele ce prezinta un grad avansat de uzura sau emana mirosuri dezagreabile.

 

 1. Neridicarea in termen de 15 zile a articolelor textile curatate se taxeaza cu contravaloarea prestatiei.

 

 1. Obiectele neridicate in termen de 60 zile se vor considera abandonate si vor fi donate unor organizatii non profit.

 

 1. Pentru orice articol adus pentru servicii de curatatorie / spalatorie ce depaseste valoarea de 300 Euro, clientul are obligatia sa declare valoarea acestuia, iar costul prestatiei va fi de 10 % din valoarea declarata, plata se va efectua in lei curs BNR.

Prestatorul isi rezerva dreptul de a refuza prestarea serviciului pentru articolele supraevaluate si cu un grad de uzura ridicat.

 

 1. Datele personale solicitate de societatea noastra sunt necesare pentru a identifica clientul : numele si prenumele, numarul de telefon. Numarul de telefon este necesar pentru informarea clientului pentru diverse situatii, livrare comanda, accept client pentru procesare la articolele dificile, cand acesta nu este trecut pe bon, informari cu privire la promotiile desfasurate de societate etc. Datele colectate nu vor fi dezvaluite nici unui alt tert, decat in situatiile prevazute de lege.

 

Aceste clauze reprezinta un contract intre client si firma, deci este acceptat neconditionat de ambele parti.

 

Simboluri folosite la marcarea caracteristicilor:

S – material sintetic sau amestec cu fibre sintetice

U – obiect uzat peste 30 % sau rupt, ciupit etc

FG – prestatie fara garantie

P – material patat

R – retur